Blogolj!
Időkapszulát találtak a kecskeméti református templom felújításakor

Időkapszulát találtak a kecskeméti református templom felújításakor

2019.11.15. | Kecskés István

Üzent a múlt Kecskeméten! Zajlik a református templom felújítása, s az építkezés közben egy közel kétszáz évvel ezelőtti üzenetet.

Tovább
80 éve hunyt el Darányi Kálmán

80 éve hunyt el Darányi Kálmán

Tovább
140 éve született Teleki Pál

140 éve született Teleki Pál

Tovább
2017.12.31.
A hazájáért haláláig kiálló, a szabadságért pedig minden vagyonát és tudását felajánló székely ember szimbóluma lett Gábor Áron. Ágyúi a lehetetlen körülmények ellenére elkészültek, és segítették az erdélyieket a legválságosabb pillanatokban.
2017.12.28.
Erich Mielkét halála előtt ugyan bíróság elé állították, de végül egy berlini öregek otthonában hunyt el. A német lapokban csak NDK-s terrorfőnökként emlegetett kommunista politikus már a II. világháború előtt sem rettent vissza a gyilkosságok elkövetésétől.
2017.12.26.
A Grincs nyomába sem érhet Rákosi pajtásnak, avagy szenteste az ÁVH hatalmának csúcspontjára is emlékezhetnénk.
2017.12.25.
Így ünnepeltük a karácsonyt az elmúlt évszázadban. Válogatás a békés otthoni családi idillektől a fronton teremtett ünnepig.
Címkék: karácsony
2017.12.24.
A Turán tipikus magyar sztori: a páncélos változatai mindig korszerűtlenné váltak a kifejlesztés pillanatára. Ennek ellenére érdemes követni a keserű világháborús tanulságokkal teli történetet.
Negyed évszázada halt meg Marosán György. A szociáldemokrácia elárulásáért hálából Rákosi majdnem kivégeztette, a börtönből kijőve azonban ő akart először lövetni 1956-ban.
2017.12.19.
A régmúlt korok fotóit nézegetve hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világháborúk harcait fekete-fehér világban vívták meg. Szerencsére egyre többen vállalják hazánkban és más országokban, hogy számítógépes utómunkával kiszínezik a képeket. Közéjük tartozik a birminghami Paul Reynolds, akinek munkáiból a Daily Mail közölt válogatást – ezekből szemezgettünk.
2017.12.17.
Bő egy héttel ezelőtt írtunk a hírhedt román diktátor, Nicolae Ceaușescu életéről  és bukásáról. Most az utóbbihoz vezető napokról számolunk be, az utolsó európai sztálinista rendszer végéről. Galériával emlékezünk a temesvári hősökre.
2017.12.17.
A legendás magyar fegyverek sorozatunk első részében azzal a Schwarzlose géppuskával ismerkedünk meg, amelynek különböző változatai 1914-től 1945-ig hűségesen elkísérték a magyar bakát a Doberdótól a Donig.
2017.12.12.
A karácsony előtt egy héttel bemutatott kötet valószínűleg sokakat érdekelhet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?