Blogolj!

I. világháborús klasszikus a II. világháború legendájától


A karácsony előtt egy héttel bemutatott kötet valószínűleg sokakat érdekelhet.

Erwin Rommel I. világháborús emlékeit összegyűjtő "Gyalogság előre" című kötet szinte beszerezhetetlen magyar nyelven - s itt nemcsak az eredeti, betiltott 1942-es kiadásra gondolok, hanem az ez alapján készült háború utáni reprintre.

Ez az állapot valószínűleg csak néhány napig marad meg, ugyanis a könyv most újból megjelenik a BHN Kiadónál, amelyet december 16-án be is mutatnak a fővárosban. A kiadványról egyelőre még nem sokat tudni, beleértve az árat és azt a kérdést, hogy újból lefordították-e az "Infanterie greift an"-t, vagy maradt a 75 évvel ezelőtti tolmácsolás.

Amiről biztosan olvashatunk: harcok a nyugati fronton (az 1914-es mozgóháborútól az állóháború különböző helyszíneiig), küzdelem a román fronton 1916-tól 1917-ig, majd a délnyugati fronton a caporettói csodában és az ezt követő időszak összecsapásaiban való részvétel időszaka. Rommel elnyerte a legmagasabb porosz hadi kitüntetést, a Pour le Mérite-et, miután az említett caporettói harcokban 150 emberével 9 ezer katonát beleértve - 150 tisztet - fogtak el, 81 ágyút zsákmányoltak hat halott és harminc sebesült veszteség árán.

https://tortenelem.blogstar.hu/./pages/tortenelem/contents/blog/45877/pics/lead_800x600.jpg
I. világháború,könyvbemutató,Rommel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?